FINANTE DE CRIZA: CUM TE AJUTA SIMULATORUL DE BUSINESS

  • de

In situatii de volatilitate accentuata, fie ca este vorba de crestere accelerata sau de degradare agresiva a activitatii, cuvantul cheie este agilitatea.

Spre deosebire de un context previzibil, relativ constant sau cu evolutie sezoniera, urmand aproximativ acelasi model de la un an la altul, indexat cu o crestere „normala”, controlabila, intr-un context de volatilitate procesele din zona de finance si operatiuni sunt diferite:

  • Monitorizarea rezultatelor trebuie facuta in timp real. Chiar daca se lucreaza cu un nivel de precizie mai mic este esential sa fie efectuate ajustari asupra claselor principale de venituri si cheltuieli din buget, respectiv de incasari si plati din cash-flow.
  • Abordarea pesimista: cel mai slab/pesimist scenariu de profit / cash net.
  • Includerea unor „rezerve” in buget si cash-flow necesare evitarii blocajelor.

In contextul in care ne aflam, ne confruntam cu capcana unei situatii aparent calme, data de posibilitatea amanarii si relaxarii termenelor de plata, extrem de tentanta.

Astfel, recomand antreprenorilor sa realizeze un Buget si Cash-Flow dinamic – respectiv un Simulator de Business – in care sa actualizeze permanent cifrele, conform informatiilor noi si respectand principiile de prudenta de mai sus.

Se lucreaza in minim 2 variante:

  • Cel mai pesimist scenariu
  • Scenariul optimist

Si se analizeaza rezultatele lunare, cu maxima atentie pe cash-flow, nu doar pentru 1-2 luni, dar si in continuare, tinand cont de esalonarile contractate. De ce? Pentru ca este necesar sa te asiguri ca iei deja masurile care te vor ajuta sa ai o situatie favorabila peste 3, 6, 12 luni..cand va fi prea tarziu..

Simulatorul de Business este alternativa la bugetarea clasica, statica, complet inadecvata conditiilor actuale.

Am implementat acest instrument in companii din domenii diferite: horeca, medical, transporturi, comert, agri.

Nu ezita sa ma contactezi pentru a discuta cum poti implementa acest instrument in compania ta: ioana@ioanaarsenie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *