Analiză Trusted Advisor| Doar 11.44% dintre antreprenorii din agribusiness, transporturi şi online au o strategie financiara adaptata la conditiile actuale

Trusted Advisor Strategy & Finance, compania românească de contabilitate şi strategie financiară, condusă de Ioana Arsenie, strateg financiar, a realizat o analiză a modului în care antreprenorii din agribusiness, transporturi, online şi alte industrii îşi stabilesc preţurile în funcţie de bugetul companiei.

Doar 11.44% dintre antreprenorii din agribusiness, transporturi şi online folosesc bugetarea bazată pe scenarii multiple. Analiza prezintă evoluţia financiară a 3 industrii privind bugetul antreprenorilor şi are la bază studiul „Raportarea Financiară la Antreprenori”, ediţia a-II-a, 2021, fiind elaborat pe un eșantion de 230 de respondenți, companii antreprenoriale din România, care înregistrează o cifră de afaceri între 100 000 de euro și 10 milioane de euro din orașe precum Bucuresti, Cluj, Giurgiu, Ploiesti, Suceava, Arad, Sibiu.

„ În contextul actual de criză globală, având printre axe penuria de materii prime, volatilitatea prețurilor, dublat de raportarea la valuta națională și dobânzi, observ o creştere a nevoii legată de servicii de asistenţă buget şi realizare buget pentru anul 2022”, declară Ioana Arsenie, Fondator Trusted Advisor Strategy & Finance și strateg financiar.

Legat de contexul economic actual, caracterizat de o volatilitate accentuată printr-o creştere de preţuri, aproximativ 22.69% dintre antreprenorii intervievaţi din cele 3 industrii, corelează preţurile cu bugetul companiei.

Principalele utilizări concrete ale bugetului pentru antreprenorii români raman obtinerea de finantare bancara sau atragerea fondurilor europene si nu dezvoltarea afacerii pe baza unui plan pe termen mediu/lung.

Antreprenorii din agribusiness se raportează la cifre, cu accent pe pretul de achizitie al inputurilor (ingrasaminte si pesticide) si a securizarii expunerii valutare la incasari din export.

In transporturi vorbim in mod ferm despre reajustarea preturilor din contractele comerciale si bugetarea corelata cu strategia de preturi.

In online, contextul de Black Friday aduce anul acesta o sporire a vigilentei in ceea ce priveste definirea campaniilor dpdv marja.

Despre Ioana Arsenie, strateg financiar – fondator Trusted Advisor Strategy & Finance

A început cariera în consultanță, într-o firmă românească, cu clienți antreprenori români, și ulterior într-o firmă străină, unde a lucrat pentru companii străine, preponderent clienți francezi. Astfel, primii 4 ani au definit standardele în profesie, alături de calificarea ACCA. Ulterior, în rolurile de management operațional și strategic, în România și regiune, Ioana a descoperit cât este de important ca funcția financiară să fie dublată de implicarea în strategia de business. A fost iness Partner în multinațională și a coordonat, în calitate de membru non-executiv proiectele de strategie ale companiei, în vederea dublării rezultatelor în 7 ani.

Din 2015, Ioana a decis să pună la dispoziția IMM-urilor tot ceea ce știe să facă, prin servicii integrate de strategie financiară și contabilitate, în cadrul firmei proprii, Trusted Advisor Strategy & Finance și ajută companiile să aibă strategii financiare sănătoase și clare, prin profesionalism și digitalizare.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați https://trustedadvisor.ro/

Legaturi externe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *